Delegacije sindikata profesionalnih fudbalera iz zemalja bivše Jugoslavije u posjeti SSS BiH

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine Selvedin Šatorović sastao se danas u Domu sindikata sa predstavnicima sindikata profesionalnih fudbalera iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Slovačke, koji su u dvodnevnoj posjeti Sarajevu.

Razlog dolaska u glavni grad BiH je bio razgovor o svim problemima i izazovima sa kojima se u svom radu suočavaju sindikati profesionalnih fudbalera. S obzirom da je Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH punopravna članica Saveza samostalnih sindikata BiH, učesnici dvodnevnog skupa su posjetili prostorije SSSBiH i samog Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH.

Tokom razgovora su razmjenjena dosadašnja iskustva u sindikalnom radu, te je u ime Saveza samostalnih sindikata BiH svim predstavnicima sindikata profesionalnih fudbalera data puna podrška u njihovom daljem radu. Među onima koji su danas bili u posjeti Savezu samostalnih sindikata BiH bili su i Jan Muha, bivši golman reprezentacije Slovačke, Mirko Poledica, bivši fudbaler iz Srbije, Panče Kjumbev i Stojče Temelkov iz Sjeverne Makedonije, te Mario Jurić iz Hrvatske, Željko Jovanović iz Crne Gore i Aldin Džidić, predsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH.