VIDEO: Ističe rok za prijave, iskoristite priliku za posao u metaloprerađivačkom sektoru

Prije nekoliko dana Grad Zenica je raspisao javni poziv za učešće u programu unapređenja kvaliteta radne snage u metaloprerađivačkom sektoru.

Ovo je rezultat saradnje jedne domaće kompanije i jedne kompanije iz dijaspore. 40 polaznika dobit će priliku da se educiraju za zavarivače i bravare – cjevare, a njih 15 očekuje siguran posao u domaćoj firmi koja je dio ovog projekta. Prednost pri odabiru imat će kandidati sa evidencije nezaposlenih i oni koji su završili školu u metaloprerađivačkom sektoru.
“Nadam se da ćemo startati sa edukacijom odmah početkom aprila. Služba za privredu i upravljanje razvojem stoji na raspolaganju svim kandidatima za bilo koju vrstu pomoći prilikom apliciranja, i ovo je prilika da ih pozovemo da iskoriste mogućnost koja im se otvara da se ediciraju, a eventualno i dobiju stalno zaposlenje”, – kaže Maša Škrbić, stručni saradnik za marketing, promociju i strane investicije.

Više informacija potražite na linku:

http://www.zenica.ba/aktuelnosti/javni-pozivi/news/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-unaprjedenja-kvaliteta-radne-snage-u-metalopreradivackom-sektoru-u-saradnji-sa-dijasporom/?tx_news_pi1%5Bcontroller%5D=News&tx_news_pi1%5Baction%5D=detail&cHash=132ae846d5a9ef70072d88d8b10eab9c

ZENICAINFO

Prije nekoliko dana Grad Zenica je raspisao javni poziv za učešće u programu unapređenja kvaliteta radne snage u metaloprerađivačkom sektoru. Ovaj program se realizuje u okviru projekta „Dijaspora za razvoj“.

Gepostet von Zenicainfo.ba am Dienstag, 12. März 2019