Rukometaši Čelika slavili na gostovanju u Tešnju

Rukometaši Čelika su u odličnoj rukometnoj predstavi, teže nego što se očekivalo, došli do tri boda protiv RK Bosne u Tešnju.

Ekipa Čelika je od 20. minute stalno bila u vođstvu, u jednom trenutku i sa 12 golova razlike, a igrači Bosne se nisu nikako predavali, već su stalno davali žestok otpor. Prvo poluvrijeme je završeno rezulatom 17:14 za Čelik, a na kraju utakmice je bilo sedam golova razlike za goste (32:25).

Sve su svemu bila je to utakmica, u kojoj su se dvije ekipe čitavih 60 minuta žestoko borile, ali bez ikakvih i najsitnijih  incidenata. Na kraju pobijedila je bolja ekipa, u kojoj se posebno istakao golman i kapiten Riad Polić sa 13 odbrana, plus odbrana tri penala, te krilo  Jasmin Omerović (sa 10 pogodaka), Kenan Muslić (sa 7) i Muhamed Ajanović (sa 5 pogodaka za Čelik).

U solidnoj ekipi domaćina bolji od ostalih je bio bek Zlatan Isaković (posigao 8 golova), te Tarik Kantrić i Nikola Sauka, koji su postigi po 4 gola.

Na kraju treba istaći da je ekipu RK Bosne sa klupe vodio trener Miki Filipović, bivši trener Čelika, pod čijom trenerskom palicom je posljednjih godina (ukupno 3,5 godine je bio trener Čelika) zenički klub postigao najbolje sportske rezultate u svojoj istoriji u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, kada je Čelik bio u samom vrhu bh. rukometa.

U narednom kolu, 16. marta, RK Čelik u derbiju kola u Zenici  dočekuje ekipu Kaknja.