Biznis info: Godinu dana uspješnog poslovanja firme “Naša vizija”

U rubrici Biznis info predstavljamo firmu „Naša vizija“, koju je prošle godine osnovalo Udruženje osoba sa invaliditetom Zeničko-dobojskog kantona. Mada posluju tek 12 mjeseci iza njih su brojni uspjesi, a što je bitnije, njihov rad prepoznat je od strane građana i poslovnih partnera.

Direktor, Munir Isaković, napominje da je Privredno društvo „Naša vizija“ osnovano 8. marta prošle godine od strane Udruženje osoba sa invaliditetom Zeničko-dobojskog kantona, kao i da trenutno zapošljavaju 15 radnika.

Osnovna djelatnost je proizvodnja dekorativnih predmeta za ugostiteljstvo, zdravstvo i široku potrošnju, poput stolnjaka, nadstolnjaka, kuhinjskih salveta, peškira, posteljina, te kuharskih pregača i kapa.

Kada su u pitanju planovi za naredni period, na prvom mjestu je uspostavljanje saradnje sa drugim firmama koje se bave sličnim djelatnostima na bazi kooperacije. Određeni dogovori već su postignuti, što daje razloga za optimizam.

Ono što ostaje prioritet za menadžment „Naše vizije“, kaže Munir Isaković, svakako je i pronalazak adekvatnog poslovnog prostora. U tom kontekstu očekuju podršku Grada Zenica i Vlade Zeničko-dobojskog kantona.