Javni poziv za učešće na festivalu Ljetne večeri Studio Teatra 2019.

Pozivaju se pozorišne/kazališne kuće, ansambli i ostale organizacione jedinice profesionalne pozorišne produkcije iz Bosne i Hercegovine i inozemstva da prijave predstave rađene u njihovoj produkciji ili koprodukciji za učešće u netakmičarskom programu festivala Ljetne večeri Studio Teatra 2019., koji će se održati u periodu od 01. do 07. avgusta/kolovoza 2019. godine u Zenici, BiH. U programu festivala ukupno će biti šest predstava, četiri za odrasle i dvije za djecu.

PROPOZICIJE: – Pozorišta/kazališta/trupe mogu prijaviti neograničen broj predstava, – datum premijerne izvedbe predstave nije ograničavajući faktor za prijavu, – krajnji rok za prijave predstava je 01. 04. 2019. godine (u odnosu na datum na koverti ili pristiglu poruku e-pošte), – selekcija predstava će biti objavljena najkasnije dva mjeseca prije početka festivala. – prioritet imaju predstave manje forme i obima zbog scenskog prostora u kojem će se odvijati festivalske aktivnosti.

Uz što preciznije popunjen prijavni list potrebno je priložiti i sljedeće: – snimku predstave na DVD-u, – podatke o autoru dramskog teksta, – podatke o reditelju i ostalim članovima autorskog tima, – afišu/brošuru/programsku knjižicu predstave i plakat, – izvod iz kritike i press clipinga, – listu tehničkih zahtjeva sa detaljnim popisom svih potreba i specifičnih zahtjeva.

Prijavni list bez priloga potrebno je kao predprijavu poslati u što skorije vrijeme na e-mail:studio.teatar@gmail.com.

Svim gostujućim ansamblima će biti pružena tehnička i produkcijska podrška u pripremi i realizaciji adaptacione probe i festivalske izvedbe predstave, a u okviru tehničkih i produkcijskih mogućnosti. Selekciju predstava koje će učestvovati na festivalu obavit će članovi organizacionog odbora nakon isteka roka za prijave, nakon čega će potencijalni učesnici biti kontaktirani radi konkretnih dogovora oko realizacije gostovanja na festivalu.

Poziv i prijavni obrazac dostupni su i na zvaničnoj facebook stranici Studio Teatra: https://www.facebook.com/StudioTeatar/

Potpune prijave slati na adresu:

Studio Teatar, Stara Čaršija br. 2. 72 000, Zenica, Bosna i Hercegovina

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja možete nas kontaktirati putem e-maila studio.teatar@gmail.com ili putem telefona 061 335 898.

Direktor festivala: Nusmir Muharemović