U Cabaret clubu otvorena jedinstvena izložba slika “Igra staklenih perli”

U okviru svojevrsnog motivacijskog programa “Galerija”, kojim braća Ivan i Andrija Petrović žele privući što više umjetnika u elegantni prostor Cabaret cluba, i ukazati na potrebu osnivanja gradske umjetničke galerije u Zenici, u petak je povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, organizirana do sada jedinstvena izložba slika umjetnice iz Bihaća, Emire Tulek. 

Naime, riječ je o tehnici rađenoj sa smolom-staklenom vodom ili živom vodom.
Jedna od najtežih tehnika slikanja općenito, ali i najskuplja. Trenutno u BiH nema likovnih umjetnika koji mogu “ukrotiti staklenu vodu” i ovo je bilo po prvi put, kako u našem gradu, tako i u cijeloj BiH da neko organizira ovako zahtjevnu izložbu slika koja je zaštićena i autorskim pravima.
Izložbu je otvorio Ivan Petrović, a nakon njega, sevdalinkom se predstavila i Safija Vučenović, inače nezaobilazna učesnica većine programa koje organizuju braća Petrović, a potom se obratila i autorica koja se zahvalila na pozivu domaćinima na organizaciji i svim posjetiocima na velikom odzivu. Također se zahvalila i Rugby klubu “Vukovi Zenica” koji su došli da podrže vrsnu umjetnicu, gdje su braća jedni od organizatora Međunarodnog rugby turnira “Veterani”, koji će sredinom aprila u našem gradu okupiti preko 150 veterana iz cijelog svijeta.
Svi koji nisu bili u mogućnosti doći na otvorenje, a imaju želju da vide izložbu, mogu da je do 30. marta posjete u Cabaret clubu, brand by braća Petrović, koji se nalazi u zgradi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica