Servisne informacije za petak, 22.2.

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca  Podružnice“ Elektrodistribucija” Zenica, obavještava kupce da će dana 22.02.2019.(petak) zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima bez električne energije biti sljedeća trafo područja: VRANDUK od 9 do 11, JAGODIĆI, KOZARCI i STRANJANI-DOLAC od 9 do 16 h.

JP „ViK“ d.o.o. Zenica obavještava potrošače da se vodosnabdijevanje odvija normalno i bez ograničenja, osim izuzetaka i privremenog prekida u vodosnabdijevanju na sljedećim adresama: Goraždanska, od broja 28 do broja 38, Bilmišće, od broja 85 do kraja  ulice, sanacija kvara na vodovodnoj liniji, od 08:00 do 14:00 sat, Tešanjska, od broja 25 do kraja ulice, Tetovska, od broja 415 do kraja ulice, Fuada ef.Subašića, od broja 30 do kraja ulice, sanacija kvara na vodovodnoj liniji, od 08:00 do 14:00 sati.

Hitna pomoć do ponoći 73 pregleda i 35 intervencija na terenu, iza ponoći 16 pregleda i 2 intervencije na terenu.

Vatrogasci osim redovnih aktivnosti i poslova u vatrogasnom domu bilježe i tri vanredne intervencije: U mjestu Visokovci, intervencija na gašenju požara suhe trave i niskog rastinja. Požar ugašen. U mjestu Sviće, intervencija na gašenju požara suhe trave i niskog rastinja. Požar ugašen. U ulici Bistua Nuova, intervencija na gašenju požara na putničkom motornom vozilu. Požar ugašen. Povrijeđenih nije bilo. Na vozilu pričinjena materijalna šteta.