Svečani ispraćaj u penziju 47 službenika MUP-a ZDK

U prostorijama Centra za obuku policijskih službenika i smještaj Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, upriličen je svečani ispraćaj penzionisanih zaposlenika.

Tačnije, svečano je ispraćeno četrdeset sedam kolegica i kolega koji su penzionisani u 2017. i 2018. godini. Tom prilikom, uvaženim kolegama su se obratili ministar unutrašnjih poslova Arsenić Nikola i policijski komesar Šut Semir, koji su u svojim kraćim govorima prisutnim zaželili dobrodošlicu, te se u prigodnom obraćanju osvrnuli  na sve poteškoće sa kojim su se isti susretali u svom radu, pri čemu dajući svoj nesebičan doprinos u radu i djelovanju Ministarstva, radeći časno i pošteno svoj posao, brinući se za dosljedno provođenje zakona i pružanje usluga građanima, štiteći najveće društvene vrijednosti, prvenstveno živote i imovinu naših građana. Na kraju svog obraćanja ministar Arsenić i policijski komesar Šut su penzionisanim kolegama još jednom čestitali i uputili im želje za duge i zdrave penzionerske dane.

Nakon svečanog dijela, kojom prilikom su penzionisanim službenicima uručeni i prigodni pokloni, organizovan je obilazak Centra za kolege koji nisu imali priliku da ranije obiđu sve sadržaje savremenog objekta. Nakon obilaska druženje je nastavljeno uz zajednički ručak.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje