Zerina Skomorac, članica “SKOSI” Zenica, predstavljat će BiH na Evropskom šampionatu u Beogradu

U organizaciji Streljačkog Saveza osoba sa invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine, a pod pokroviteljstvom Paraolimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, reprezentacija naše države učestvovaće na Evropskom šampionatu  koji se održava u Beogradu od 1.-7.decembra.

Boje naše zemlje braniće ekipa od 8 strijelaca, od kojih je 6 iz Federacije BIH i dvije iz Republike Srpske. U sastavu reprezentacije je i članica Streljačkog kluba osoba s invaliditetom „SKOSI“ iz Zenice, Zerina Skomorac. Za državnu prvakinju u kategoriji SH 2 biće ovo ujedno i prvo učešće na jednom velikom međunarodnom takmičenju. Zbog nedostatka odgovaraćujeg naoružanja na evropskom šampionatu će pucati sa posuđenom standardnom puškom.

„Trenirala sam veoma kratko, i to sa posuđenom puškom. Nadam se da ću naredne godine nastupati sa vlastitim oružjem. Ne znam kakva je konkurencija jer ovo mi je prvi nastup. Bitna mi je takođe i klasifikacija koja će biti obavljena u Beogradu, jer ona mi otvara vrata za nastupe na međunarodnim takmičenjima. Potrudiću se i dati sve od sebe da našu državu predstavim u što boljem svijetlu“ – izjavila je Zerina Skomorac nakon današnjeg treninga pred odlazak za Beograd.

Sa Zerinom kao vođa puta bh. selekcije putuje i njen trener Mirsad Redžić. Nakon današnjeg zajedničkog treninga sutra iz  Sarajeva putuju za Beograd. (M. Pripoljac)