Preminuo Zlatko Juričević, bivši golman i trener Čelika

Jučer je u 60. godini preminuo bivši golman Rudara, Čelika i turske Karsiyake Zlatko Juričević.

Juričević je ostavio veliki trag u Turskoj, gdje je u dresu Karsiyake zadužio i kapitensku traku

Ovaj Zeničanin svoju karijeru je započeo u Rudaru iz Prijedora, da bi onda prešao u Čelik, gdje je branio punih pet sezona. Svojim sjajnim odbranama dospio je u žižu interesovanja brojnih klubova, a iako je imao veliku želju da pređe u Hajduk, taj transfer nije realizovan i Juričević je svoju karijeru nastavio u turskoj Karsiyaki.

Sjajni čuvar mreže u Turskoj je proveo osam sezona, a koliko je bio kvalitetan i pouzdan golman govori i podatak da je bio i kapiten ekipe koja se tada takmičila u prvoj turskoj ligi. Rekordan podatak leži činjenici da je u svih osam sezona branio svih 90 minuta u svim službenim utakmicama kluba, što zvuči nevjerovatno. Krajem 80-tih godina autobus u kojem je bila cijela seniorska momčad “Karsiyake” je sletio u provaliju, a Juričević je prošao s lakšim ozljedama.

Nakon završetka golmanske karijere, bio je kratko vrijeme trener u omladinskim kategorijama Čelika, da bi onda otišao na Brač i kratko vrijeme bio trener juniora NK “Postira Sardi” i trener golmana i mlađih uzrasnih kategorija u NK “Jadran” iz Supetra.

sportsport.ba