Požar u Babinoj rijeci, na parkingu zapaljena tri automobila

foto: zenicablog

Tri automobila su oštećena, od kojih je jedno potpuno uništeno, u požaru koji je izbio jutros iza četiri sata na parkingu u ulici Prve zeničke brigade, kod broja 21.

Kako je potvrđeno Zenicablogu u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona, dežurna služba Policijske stanice Crkvice je oko 04:10 obavijestila da je sedam minuta ranije zaprimila dojavu građana, te na teren poslala policijsku patrolu koja je potvrdila da je izbio požar na tri automobila na parkingu, koji se nalazi nadaleko od zeničkih Bazena i Paviljona.

U požaru je potpuno izgorio BMW (J06-O-064), vlasništvo H.Š. iz Zenice, dok su znatno oštećena vozila “Dacia” (T46-J-522) u vlasništvu mikrokreditne organizacije “Mikra”, te “Alfa Romeo” (M73-E-030), vlasništvo Zeničanina N.A.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice su lokalizovali požar oko 4:25, a potom je osigurano mjesto požara, dok je uviđaj obavljen u jutarnjim satima. Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac, a dalju istragu će provesti krim-policija PU Zenica i MUP-a ZDK.

Iz policije nije zvanično saopćen niti jedan podatak o uzrocima požara, kao ni podatke o eventualnim motivima, ukoliko se potvrdi da se radi o podmetnutom požaru.

izvor: zenicablog