NK Čelik: Pobjedom protiv Mladosti uljepšati rođendan “Robijaša”

Reprezentativnu pauzu nogometaši Čelika proveli su radno u Zenici. Redovno treniraju na Bilinom polju, gdje se pripremaju za naredna dva meča protiv Mladosti i Sarajeva.

U dosadašnjem dijelu Čelik je u 17. kola sakupio 21 bod, uz pet pobjeda, šest izgubljenih susreta, uz isti broj neriješenih mečeva, i nalazi se na osmom mjestu na tabeli. Trener Adnan Ornek u posljednjoj utakmici protiv Zvijezde 09 konačno je zauzeo svoje mjesto na klupi. U naredne dvije utakmice očekuje mnogo od svoje ekipe.

„Što se tiče budućnosti, radimo planove, želimo dovesti igrače koji mogu pomoći ekipi. Do polusezone želimo osvojiti maksimalni broj bodova. Uz dobre transfere u pauzi ćemo odraditi kamp u Antaliji od 15-20 dana.  Mislim da možemo u drugoj polusezoni osvojiti više bodova. U kadru imamo poprilično veliki broj igrača, a u narednih 15 dana znaće se spisak od 7-8 igrača sa kojima ćemo raskinuti saradnji,  prodati ili posuditi drugim klubovima. U komšijskom duelu sa ekipom Mladosti, uz pomoć publike, možemo do povoljnog rezultata“, izjavio je trener Adnan Ornek, za sportski magazin Ze sport.

Susret sa komšijama iz Doboja kod Kaknja, dočekuje se sa imperativom pobjede, u svečarskoj atmosferi, s obzirom da navijači Čelika slave 30. godina svoga postojanja.

Trener Ornek ne može računati na Nermina Jamaka, zbog žutih kartona, dok je neizvjestan i nastup Vedrana Vrhovca zbog povrede. U tim se nakon duže vremena vraća Fenan Salčinović.

Utakmica 18. kola BHT Premijer lige Čelik-Mladost, na programu je u subotu 24. novembra od 17:00 sati. (M.Pripoljac)