Asfalt nakon 30 godina stigao do Sebuja

Radovi na rekonstrukciji makadamskog puta Nijagara – Sebuje  u završnoj su fazi. Kako ističu mještani, više od 30 godina čekaju na ovaj put, dodajući da je ovo za njih historijski događaj.

Ružno vrijeme, kiša i snijeg, više od 30 godina otežavali su kretanje mještana Sebuja do grada. Mirsad Kobilica, potpredsjednik mjesne zajednice Sebuje i mještani zahvalni su što je konačno neko prepoznao njihov problem oko putne infrastrukture.

Gradonačenik Zenice, Fuad Kasumović sa svojim saradnicima obišao je ovu mjesnu zajednicu i kazao da je asfaltirano 550 metara puta, a izdvojeno je 95 hiljada konvertibilnih maraka.

“Mnogi su me napadali da mnoge stvari radim radi izbora, a izbori su daleko iza nas. Ovo je jako malo selo, koje ne znam da li ima 50 stanovnika. Sretan sam, jer će mještani ovog sela konačno lakše dolaziti do grada, a oni koji se bave poljoprivredom brže dolaziti do tržišta”, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Nakon pripremnih radova, radnici preduzeća  „Špic beton“ d.o.o. Zenica, danas završavaju asfaltiranje puta, a sredstva su osigurana iz Budžeta Grada Zenice. (D.S.)