NK Čelik među prvima podržao ideju formiranja Zajednice klubova BHT Premijer lige

Komitet za takmičenje i Disciplinska komisija NS BiH oštro su kaznili nekoliko bh. klubova nakon nemilih scena koje su se desile na nogometnim  terenima u Premijer ligi.

Osim izricanja kazni, iz krovne kuće bh. nogometa pozvali su na preduzimanje aktivnosti potrebnih za formiranje udruženja premijerligaša, koje bi zajedničkim snagama djelovalo, i imalo ingerencije za vođenje takmičenja .

Među prvima koji su pozdravili ovu ideju i podržali formiranje Zajednice klubova BHT Premijer lige bio je NK “Čelik”.

„Meni je drago što smo mi upravo prvi prihvatili ovu ideju, i da smo bar u nečemu prvi. Stanje u našem nogometu je onakvo kakvo jeste. Upravo zbog toga što su klubovi razjedinjeni. Klubovi do sada nisu stajali jedni iza drugih. Zajedno možemo popraviti stanje kada su u pitanju TV prava prijenosa, jer neki klubovi imaju korist zbog toga što imaju posebne konekcije sa Savezom a većina nema. Zatim, poboljašanja rada sudijske oragnizacije kao i poboljšanja sportske infrastrukture. Još jednom ću ponoviti, NK Čelik stoji iza ideje formiranja zajednice klubova , jer zajednički možemo riješiti mnoge probleme.“-izjavila je Kanita Čutura, PR NK Čelik.

Reakciju čelnika N/FS BIH, u vezi formiranja Zajednice klubova BHT Premijer lige, danas nije bilo moguće dobiti,  jer su svi na službenom putu u Austriji. (M.P.)