Uređenje izletišta Kula, postavljene klupe i šadrvani

Članovi Udruženja „Babinci 100 posto“ i stanovnici mjesne zajednice Donje Babino, uspješno su završili prvu fazu radova na uređenju izletišta na lokalitetu Kula. Očišćena je lijeva i desna obala Babine rijeke, postavljene klupe i šadrvani, a u planu je izgradnja pješačke staze i dječijeg igrališta.

Prema riječima predsjednika Udruženja „Babinci 100%“, i predsjednika mjesne zajednice Donje Babino, Mevludina Šabića i Hasana Omića, uređenje lokaliteta Kula počelo je sredinom godine, a zahvaljući velikom odzivu stanovnika ovog dijela Zenice, vidljivi su pozitivni pomaci. U sklopu prve faze očišćen je teren, postavljeni stolovi i šadrvani, te uređeno izletište.

Uređenje ovog lokaliteta ne bi bilo moguće bez podrške stanovnika mjesne zajednice Donje Babino koje se odazvalo u velikom broju, te gradske uprave koja je prepoznala kvalitetan projekat i pružila finansijsku pomoć u akciji uređenja izletišta. Predstavnica gradske službe za ekologiju, Jakuta Imširović, istakla je da je grad spreman pomoći u nastavku realizacije ovog, ali i drugih sličnih projekata na području grada.(R.Š.)