Mladi ragbijaši Čelika nastupili na drugom turniru prvenstva Dalmacije

U nedjelju je Ragbi klub Sinj bio domaćin  2. turnir Prvenstva Dalmacije za mlađe uzraste. Nastupilo je preko 200 igrača iz ragbi klubova Sinj, Makarska Rivijera, Invictus-Dubrovnik, Nada i Ragbi klub Čelik.

Odigrano je 37 mini utakmica u kategorijama do 6, 8, 10 i 12 godina. Ragbi klub Čelik nastupio je sa sve četiri selekcije sa ukupno 50 takmičara. Ekipe Ragbi kluba Čelik su pokazale veoma dobro umijeće ragbija na ovome turniru i na najbolji način prikazali napredak koji je ostvaren u proteklom periodu. Izuzetno je važno napomenuti da održavanje turnira je izuzetno značajno za razvoj ragbija, ne samo u Zenici i Bosni i Hercegovini, nego i cijelom regionu. Mladi igrači Ragbi kluba Čelik u pratnji svojih trenera, roditelja i prijatelja kluba imali su priliku upoznati mlade kolege ragbijaše, ali i ponovo vidjeti sada već stare sportske rivale. Sve selekcije su ostvarile zapažene rezultate u svojim kategorijama.

Turnir je prošao u najboljem redu i organizaciji zahvaljujući Ragbi klubu Sinj. Mladi ragbijaši Ragbi kluba Čelik nastavljaju sa redovnim treninzima i pripremaju se za slijedeći turnir u istom sastavu ekipa koji će se odigrati 11.11.2018. u Makarskoj.