KO SDA ZDK održao sastanak sa pregovaračkim timom HDZ BiH

0
371

Pregovarački tim Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Zeničko dobojskog kantona održao je danas sastanak sa delegacijom Hrvatske demokratske zajednice oko formiranja većine u ovom kantonu.

Osim HDZ-a iskazana je spremnost i Stranke za BiH da bude dio buduće većine, izjavio je na pres konferenciji Miralem Galijašević, šef pregovaračkog tima SDA i predsjednik Kantonalnog odbora, dodajući da su rezultati današnjih pregovora iznad očekivanja.

“Imamo koncept rada Skupštine i Vlade i ne želimo više od 4 politička subjekta u ovoj koaliciji, jer je sve više od toga nefunkcionalno”,istakao je Galijašević.

Prema njegovim riječima poziv za pregovore u narednim danima bit će upućen i ostalim političkim subjektima koji su prešli izborni prag, SDP-u, DF-u, SBB-u i A-SDA.

Galijašević je najavio, da bi, prema termin planu, cjelokupan posao oko formiranja nove zakonodavne i izvršne vlasti u ZDK trebao biti okončan do polovine decembra, kako bi se na vrijeme mogao razmatrati budžet za iduću godinu.

Niko iz pregovaračkog tima HDZ-a danas nije bio raspoložen za obraćanje javnosti.(Š.Babić)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime