Ragbijaši Čelika pobjedili Partizan

Ovogodišnju sezonu u Regionalnoj ragbi ligi, ekipa zeničkog Čelika otvorila je 23. septembra porazom od Rada u gostima sa 39:31. U prvom nastupu pred domaćom publikom pobjedili su u duelu sa starim rivalima i sportskim prijateljima ragbijašima Partizana iz Beograda.

Gosti iz Beograda su se na terenu držali dobro, sve do finiša prvog dijela utakmice. Nakon toga došla je do izražaja bolja fizička priprema ragbijaša  Čelika koji su opravdali ulogu favorita. Na kraju susreta rezultat je bio Čelik – Partizan 45:29. Poluvrijeme je bilo 28:2 za domaćina.

Za Čelik su igrali: Bašić, Fetić, Bošnjak, Halilović, M. Kadrić, Topčić (15 poena), Begović, Selimbegović, E. Spahić, F. Spahić (8), Mrgić, Glavaš (5), Alić, Buljugić, Begić, Stanković, K. Kadrić, Ante (10), Zadić (5), Hamzić (2), Piljug, Memić, Buljubašić. Trener: Kenan Uzunović.

Utakmica Regionalne ragbi lige bila je ujedno generalna proba za nastup BH reprezentacije 13. oktobra na Kamberovića polju u okviru Konferencije 1-Jug u kojem će ugostiti selekciju Hrvatske. Većinu našeg nacionalnog ragbi tima čine upravo igrači aktuelnog prvaka BiH Ragbi kluba Čelik.

Ova utakmica zakazana je u noćnom terminu od 19 sati i igrat će se pod refletorima. (M.P.)