Nedjelja u znaku humanitarne akcije pomoći Zeničaninu Alminu Gaziću

Zeničanin Almin Gazić (1984.) je prije tri mjeseca obolio od melanoma (karcinoma kože). Karcinom se proširio na limfne čvorove, jetru i skelet. Za terapiju koja mu je neophodna potrebno je izdvojiti 60.000 KM u prvoj fazi liječenja. Novac mu je prijeko potreban, jer njegova porodica nije u finansijskoj mogućnosti da tako skupu terapiju plati.

Od 19:00 sati u dvorani na Bilmišću u Zenici igra se humanitarna utakmica pod nazivom “Igramo za život, igrajmo za Almina”. Grupa ljudi, na čelu sa bivšim nogometašem Aldinom Džidićem, predsjednikom MNK “Calp” Safetom Kubatom, te Fikretom Fejzić-Saliji, ispred nevladine organizacije, odlučili su da pokrenu ovu humanu akciju, koja će biti začinjena nogometnom utakmicom u kojoj će igrati MNK “Calp” iz Zenice protiv ekipe “Humanih zvijezda”, javlja TNT Portal.

Svoj dolazak na ovu manifestaciju potvrdili su: Elvir Bolić, Nermin Šabić, Senad Brkić, Vitomir Paškalj, Enes Mešanović, Darko Maletić, Vladan Grujić, Senad Repuh, Amel Tuka, Jasmin Ligata…

HUMANITARNA PLANINARSKA TURA “EVO RUKE, ALMINE”

Jutros u 7:30 sa autobuske stanice u Zenice krenula je Humanitarna zenička planinarska tura Via Dinarica, pod nazivom “Evo ruke, Almine”, u organizaciji planinarskog udruženja “Azimuth 135” i vodiča Afana Abazovića. Tura je počela u selu Sebuje i kretala se do Rogatke – Bobovca – preko Lisota i do Vranduka. Ukupna dužina puta je 22 km. U akciji se sudjelovalo kupovinom vouchera od minimalno 5,00 KM.

KAFA ZA ALMINA NA TVRĐAVI VRANDUK

Cijela nedjelja je protekla u znaku podrške Zeničaninu Alminu Gaziću. Na tvrđavi Vranduk održana je humanitarna kafa za Almina, nakon čega je priređeno takmičenje za najmlađe i prigodan muzički program. Kutija za humanitarnu pomoć postavljena je u tvrđavi.

Zeničani su mnogo puta već dokazali koliko su velikog srca, tako da je i ovo bila prilika da se zajedničkim snagama pomogne u spašavanju jednog mladog života, oca dvoje djece i bivšeg sportaša.

Alminu možete pomoći uplatama na račun:

Za uplate iz BiH:

Ime i prezime: Almin Gazić

Žiro račun: 134-481-10020614-40

Banka: ASA Banka d.d.

Za uplate iz inostranstva:

Ime i prezime: Amin Gazić

Adresa: Vranduk 22, Zenica, Bosnia and Herzegovina

Broj računa: 10020203955

IBAN: BA391413551320192492

Swift code: BBIBBA22XXX

Naziv banke: Bosna Bank International d.d. Sarajevo BiH

Korespodentna banka: UniCredit Bank Austria

Swift korespodentne banke: BKAUATWW

TNT Portal / ZenicaInfo