Za vikend uglavnom sunčano, u ponedjeljak snijeg na planinama

Vikend pred nama biće obilježen smjenom sunčanih intervala i oblaka, a početak iduće sedmice – kiša i snijeg na planinama.

Prema informacijama Federalnog hidrometerološkog zavoda u subotu će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa vrlo malo kiše. U Hercegovini će biti uglavnom sunčano. Puhaće hladan sjeverni vjetar. Jutarnje temperature kretat će se od dva do sedam stepeni, na jugu od devet od 14 stepeni, dok će se dnevne temperature kretati od 14 do 19, na jugu od 22 do 25 stepeni.

U nedjelju će biti sunčano s povremenom naoblakom u Bosni. Jutarnje temperature biće za dva-tri stepena niže, dok će dnevne pasti za jedan stepen.

U ponedjeljak ujutro biće sunčano, ali tokom popodneva slijedi naoblačenje koje će u utorak usloviti kišu. Na vrhovima planina može pasti i snijeg. Dnevne temperature kretat će se od 17 do 22 stepena.

Utorak će biti oblačan s kišom, na vrhovima planina sa snijegom. Ujutro će biti toplije, od pet do devet stepeni, na jugu od 11 do 15, a dnevne temperature kretaće se od osam do 14, na jugu zemlje do 20 stepeni.

Prema srednjoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u prvoj sedmici oktobra, očekuje se nastavak stabilnih vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. Više sunčanih intervala moguće je u Hercegovini. Prognozirane temperature zraka bit će nešto više u odnosu na posljednju sedmicu septembra. Najniže temperature zraka imat će vrijednosti između četiri i 12, a maksimalne temperature od 14 do 22 stepena.