Poziv za volontiranje na adaptaciji Centra za mlade

Postani dio aktivne zajednice i provedi vrijeme zabavljajući se, stvarajući nova prijateljstva, i radeći dobru stvar za druge mlade i svoj grad, poručuju iz Omladinskog udruženja REaktiv, koje poziva sve zainteresovane mlade, od 15 do 25 godina, da se pridruže obnovi Centra za mlade i učestvuju u projektu ,,Vrijeme mladosti-vrijeme promjene”.

Družit ćemo se u periodu od 29.9 – 14.10.2018. godine u Centru za mlade na Jaliji gdje ćeš imati priliku da osjetiš čari volontiranja ali i naučiš više o aktivizmu kroz edukativni program koji smo pripremili za tebe, navode iz REaktiva-a. Velike volonterske akcije će biti realizovane vikendima 6-7.10. i 13-14.10., a svi radovi će biti u unutrašnjosti Centra. U subotu, 29. 9., organizovat ćemo uvodni sastanak za sve volontere na kojem će biti predstavljen plan rekonstrukcije Centra. Svi prijavljeni volonteri na e-mail dobit će detaljne informacije o terminu održavanja sastanka. Za sve volontere bit će osigurani troškovi hrane i osvježenja.

Sve što trebate je popuniti online obrazac na OVOM[1] linku i ponijeti dosta pozitivne energije.

Postoji puno razloga zbog čega bismo se svi trebali više angažirati u društvu. Volontiranje ili dobrovoljni rad nije samo podrška zajednici. To je ujedno i mogućnost da kao volonter steknete nove vještine, doživite timski rad na djelu, pridružite se aktivnim organizacijama u našem gradu, proširite krug prijatelja i poznanika. Sve to ima ogromnu važnost i za lokalnu zajednicu, ali i za vaše iskustvo.

Rok za slanje prijava je do 28.09.2018. (petak) do 14:00h, a svi volonteri će dobiti povratne informacije.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem e-maila info.reaktiv@gmail.com ili na broj telefona: 061/769-552.

Projekat se realizuje uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT i Grada Zenica.