ŠR Čelik Junior: Proširen Upravni odbor, početak Lige za vikend

Škola rukometa ”Čelik Junior” Zenica ovoga vikenda će početi sa takmičenjem u Prvoj ligi Federacije BiH – grupa sjever, a sezonu će otvoriti gostovanjem u Tešnju gdje će odigrati utakmicu prvog kola protiv ekipe RK BOSNA TS Tešanj, navodi se u saopštenju Kluba.

Pred početak lige mnogo promjena dogodilo se u redovima škole rukometa”Čelik Junior”. Prije svega, stigla je apsolutna podrška Grada Zenica, a veliki broj privrednika postalo je dijelom Upravnom odbora, sve s ciljem da pruže što bolje uslove mladim rukometašima ovog kluba. Adnan Šabani imenovan je za predsjednika Upravnog odbora, gosp.Dženan Dedić ostao je na mjestu direktora škole rukometa, a ostatak Uprave sačinjavaju dosadašnje rukovodstvo kluba uz pojačanje, Almira Alića, Kenana Kurića, kao zvanični doktor – fizijatar, Samira Zubčevića, Almira Sarajlića te Zlatana Mašića.

Škola rukometa ”Čelik Junior” kao jedan od najmasovnijih sportskih kolektiva Grada Zenica uveliko je otpočela sa projektom formiranja rukometne akademija Grada Zenica, a koja će za cilj imati da pruži priliku mladim rukometašima i rukometašicama grada, kantona i države, da se aktivno bave sportom koji vole, te uz to svoje školovanje nastave u našem gradu uz apsolutnu financijsku podršku. Projekat akademije će uskoro dobiti svoj puni nacrt, te biti prezentiran javnosti koja će zasigurno u skorije vrijeme u Gradu Zenica moći pratiti vrhunske rukometne utakmice.

Za vikend koji je pred nama počet će i nova sezona Prve rukometne lige FBIH, a škola rukometa takmičenje će otvoriti gostovanjem u Tešnju. Igrački kadar kojeg čine mladi momci pojačani Bajramović Edinom, vrhunskim rukometašem koji će svoje iskustvo da prenese na iste, apsolutno je spreman za nadolazeću sezonu. Pripremni period bio je visokog intenziteta, a vjera u ostvarenje dobrog rezultata u nadolazećoj sezoni je velika. Naime, Uprava kluba i stručni štab seniorske ekipe smatraju da ne postoji ekipa koju njihova mladost ne može pobijediti. Međutim, budući da se radi o dosta mladim igračima, potrebno je i iskustvo, a koje će naravno vremenom doći i apsolutno nema sumnje da će ista igrati visoku ulogu u samom takmičenju, a u budućnosti visoku ulogu u bh. rukometu.

Škola rukometa ”Čelik Junior” pojačala se u svim segmentima, zacrtano je mnoštvo ciljeva, angažovano mnogo ljubitelja rukometa i sporta općenito. Međutim, ciljeve i njihovo ostvarenje su ”strpali” u mali vremenski interval.

”Svakako da je to veliki poduhvat, međutim želja je pokazati svima da se radom, željom i s ljubavlju prema nećemu mogu ostvariti visoki rezultati u svim poljima, počev od stvaranja igračkog kadra, zatvaranja financijske konstrukcije za tri naredne sezone, stvaranje akademije grada, organizacije velikog međunarodnog takmičenja, učešće na najvećim svjetskim kupovima u svim kategorijama, ali i dosadašnje projekte organizirati na većem nivou i omogućiti njihovu održivost. Sve navedeno nekome je san, nekome nedostižno, a nama, vrijednim sportskim radnicima, ljubiteljima sporta, naročito rukometa, potpuna realnost. Toliko truda, rada, odricanja, ali niko od naših dvadeset članova Uprave nije niti pomislio da odustane. Da stvar bude još interesantnija, sa stvaranjem novih ideja, novih projekata – znači više posla – naša ekipa radi još predanije, srčanije, spremnije. Naši momci su tu da se bore na sportskim terenima, a mi na svim ostalim putevima. Nije nam teško i relativno lahko uspijevamo u svemu, jer radimo na principu ‘Sviza jednog, jedan za sve” – kazao je Dedić Dženan, direktor Škole rukometa.