Problemi sa vodosnabdjevanjem u Mjesnoj zajednici Klopče

Oko 4.000 stanovnika Mjesne zajednice Klopče, koji se vodom snabdijevajuju iz mjesnog izvorišta i bazena, kako kažu, unazad dva mjeseca pitku vodu tokom dana više nemaju nego imaju. Njih stotinjak nemaju je nikako i to danima, što im predstavlja veliki problem, koji zasad ne uspijevaju riješiti.

“Izvorište i bazeni s pitkom vodom, nalaze se iznad trase aktuelne gradnje autoputa, koja prolazi kroz našu mjesnu zajednicu i problemi s vodom su i nastali usljed tih radova, navodi Ibrahim Omić”, zamjenik predsjednika MZ Klopče.

Na ovaj problem  mještani su ukazivali i mjesnom Odboru za vodu, očekujući i njihovu pomoć u rješavanju ovog pitanja, ali kako kažu ona je dosad izostala.

“Iako smo priključeni na mjesni vodovod, pitku vodu imamo samo po dva tri sata dnevno, nikad ne znamo kada će doći i koliko će trajati i za najnužnije potrebe donosimo je svakodnevno sa obližnjih izvorišta”, pojašnjava Derviš Duvnjak, jedan od stanovnika MZ Klopče,navodeći da stotinjak mještana ovog područja vodu već danima uopšte nema.

Od rješavanja svog problema ipak ne odustaju i zato će, kako najavljuju, uskoro organizovati sastanak sa mjesnim Odborom za vodu kao i zbor potrošača vode mještana Klopča.(V.Jovanović)