Najavljena XXIII Kritična masa + projekcija filma “Dva točka-duplo više!”

XXIII zenička kritična masa – proslavimo na pedalama Svjetski dan bez automobila koji se obilježava 22. septembra. Ovaj dan, građani trebaju obilježiti na simboličan način – ostaviti automobile bar na jedan dan i pokusati koristiti alternativne načine prevoza (bicikl, javni prevoz, pa čak i vlastite noge!) te naravno, uz to se i zabaviti.

OKUPLJANJE: u 17 sati na Glavnom gradskom trgu
START VOŽNJE: u 17.30

Nakon zajedničke vožnje planirana je projekcija kratkog aktivističkog filma “Dva točka – duplo više!” u 19 sati u Gradskom muzeju.

Ovaj film je nastao kao rezultat šestomjesečnog projekta koji je za cilj imao povezivanje mladih iz dvije lokalne zajednice: Zenice i Banje Luke, u svrhu podizanja svijesti o biciklu kao prevoznom sredstvu i stilu života ali i o biciklu kao rješenju za mnoge probleme iz oblasti transporta i prostornog planiranja.

Vrijeme trajanja filma je oko 25 minuta i prikazuje različite događaje iz Milana, Zenice i Banje Luke. Projekat je realizovan uz podršku SHL (Schuler Helfen Leben) fondacije, uz saradnju Centra za životnu srednu iz Banja Luke i Udruženja mladih “Priroda i društvo” iz Zenice.

Sa radošću vas pozivamo na jedno lijepo biciklističko druženje: “povedite” vaše ljubimce na dva točka, provozajmo se zajedno gradom i uživajmo uz osvježenje i ciklo-filmić – Dva točka, duplo više!, najavili su organizatori https://www.facebook.com/events/243488643016018/