Promocija knjige “Pravni položaj tužioca u krivičnom postupku”

Promocija knjige “Pravni položaj tužioca u krivičnom postupku” autora dr.sc. Nezira Pivića, upriličena je danas u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici.

O knjizi su govorili promotori, akademik Prof.dr. Stanko Bejatović, akademik Prof. dr. Miodrag Simović i Prof. Dr. Tadija Bubalović.

Na ovim našim prostorima u BiH u posljednih 20-tak godina, desile su se krupne promjene na polju krivičnih postupaka, , a najznačajnija novina   vezana je za problematiku koju kolega Pivć, obrađuje u svojoj knjizi i zahvačjujući tome knjiga može da bude putokaz kako i na koji način regulisati položaj javnog tužioca u krivičnom postupku, da bi bio u funkciji koja se od njega očekuje, ističe jedan od promotora knjige akademik Prof.dr. Stanko Bejatović.

Autor knjige, dr.sc. Nezir Pivić smatra da je knjiga namjenjena praktičarima, onima koji primjenjuju zakon o krivičnom postupku, kao i svim teoretičarima, onima koji će na fakultetima izučavati ovu oblast, posebno post diplomskog i doktorskog studija. (M.I.)