Uskoro asfaltom do Radinovića, Živkovića, Gradine, Zahića

foto:Ilustracija

Radovi na rekonstrukciji putnih komunikacija u nadležnosti Grada Zenica odvijaju se planiranom dinamikom. Operative preduzeća koja su angažovana nakon provedenog javnog poziva, u narednih desetak dana asfaltirat će preostalih oko 700 metara puta Seoci-Osredak- Gradina. Na taj način bit će ispunjena višedecenijska želja mještana ovog dijela Zenice, da naselja Seoci i Gradina budu povezana savremenom saobraćajnicom.

Za realizaciju ovog projekta Gradska uprava Zenice opredijelila je 127.296 KM. U završnoj je fazi i sanacija lokalnog puta i izgradnja potpornog zida u naselju Zahići za što je izdvojeno 100.300 KM. Zahvaljujući 87.691,50 KM iz budžeta Grada, uskoro će put prema selu Živkovići iz pravca Seoca u dužini od 504 metra biti rekonstruisan i asfaltiran.

Podsjećamo u proteklih mjesec dana asfaltirani su putevi u naseljima: Donja Vraca (787 metara), Biškovići (800 metara), Šiblići (800 metara), Pehare (480 metara), Lazine-Bistrica (360 metara), uređen i asfaltiran parking na Jaliji površine 1.037 m2.

Vrlo brzo bit će završena rekonstrukcija i asfaltiranje puta Radinovići – Puhovac u dužini od 1.463 metra.

Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica informiše, kako su u završnoj fazi radovi na putnim pravcima u naseljima Sebuje (500 metara) i Dobriljeno (500 metara), dok će iduće sedmice biti otklonjene prepreke za dovršetak radova na sanaciji dijela Štrosmajerove ulice (800 metara), zbog čega za strpljenje molimo naše sugrađane koji koriste ovu ulicu.

Gradonačelnik Fuad Kasumović i Gradska uprava u skladu sa dostavljenim prioritetima od strane predstavnika svih mjesnih zajednica, rade pripremu plana rekonstrukcije putne mreže za narednu godinu.(zenica.ba)