Čelik u KUP-u protiv Krupe, sutra protiv Slobode

Nakon reprezentativne pauze nastavlja se takmičenje u BHT Premijer nogometnoj ligi BIH. Deveto kolo biće otvoreno susretom Sloboda-Čelik, koji se igra sutra, 14.septembra u Tuzli.

Ekipa zeničkog premijerligaša danas popodne otputovala je za Srebrenik gdje će ostati do utakmice na Tušnju. Trener Adnan Ornek ne može računati na Dinu Bevaba i Aldina Šišića zbog tri žuta kartona, dok će zbog povrede izostati i kapiten Fenan Salčinović. Na posljednjem treningu ozlijedili su se Jurina i Okić, tako da je i njihov nastup pod upitnikom.

Iako su ranije iz uprave najavljeni kao pojačanja, Zenicu su morali napustiti Senegalci Mousa Marone i Faustin Seghor, kao i Ensar Hajrović iz Švicarske. Također, i trener Adnan Ornek zbog blokade klupskog računa  nema pravo sjediti na klupi Čelika.

Utakmica 9.kola BHT Premijer nogometne lige BiH, Sloboda-Čelik,  igra se sutra od 16:30 sati. Danas je obavljeno i žrijebanje parova 1/16 Kupa. Čelik se sastaje sa Krupom. Susreti 1/16 finala Kupa BiH igraju se 19.septembra. (M.Pripoljac)