Novi studijski program na Mašinskom fakultetu UNZE

Mašinski fakultet u Zenici kadrovski i tehnički je spreman za praktičnu realizaciju pokretanja novog studijskog programa –Inženjerska i poslovna informatika.

Ideja je proistekla na osnovu potreba tržišta rada, a cilj je zaokružiti postojeće profile studijskih odsjeka na ovoj visokoškolskoj ustanovi:

Dekan Mašinskog fakulteta u Zenici, profesor dr. Fuad Hadžikadunić ukazuje da tradicija duga preko 40 godina govori u prilog tvrdnji da je ova ustanova spremna za novi iskorak. Namjera je, mladim ljudima ponuditi nešto novo i ono što je potreba tržišta rada.  Podsjeća da je na čelu tima za složene aktivnosti ka pokretanju programa  Inženjerska i poslovna informatika bio prof.dr. Senad Balić:

Novi studijski program, mogao bi startati već od nove akademske godine. Njegovo zaživljavanje proisteklo je iz ekonomskih,stručnih i naučnih razloga, a u konačnici planirano je školovanje inženjera koji će imati pojačano znanje iz IT tehnologija.

Konačnu odluku o novom studijskom programu na Mašinskom fakultetu dat će kantonalna Skupština već na narednoj sjednici.(Š.Babić)