Agencija ZEDA, BH Service, UNZE i delegacija privrednika na studijskoj posjeti u Italiji

Agencija ZEDA je u saradnji sa firmom BH Service d.o.o. organizovala studijsku posjetu firmama BIESSE, HSD Mechatronic, WIRUTEX i CMT u Pesaro/Italija, za 31 predstavnika firmi iz oblasti drvoprerade i proizvodnje građevinske stolarije te predstavnike Mašinskog fakulteta UNZE.

Tokom posjete kompaniji BIESSE predstavnici firmi, Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine i UNZE imali su priliku upoznati se s najmodernijim CNC mašinama i obradnim centrima za obradu drveta te proizvodnju namještaja i stolarije koristeći savremene software posebno programirane za brzi servis i zamjenu rezervnih dijelova.

Također, tokom posjete talijanskim firmama HSD Mechatronic, WIRUTEX i CMT, delegacija iz BiH imala je priliku vidjeti proizvodne pogone za proizvodnju elektromotora za CNC mašine i alata za obradu drveta.

Sa predstavnicima kompanije BIESSE dogovoreni su daljnji koraci u smislu izgradnje BIEESSE edukativno-promotivnog centra u kampusu UNZE, a putem firme BH Service d.o.o. kao zastupnika firme BIESSE za Bosnu i Hercegovinu. Izgradnjom ovog centra predstavnici firmi iz oblasti drvoprerade iz Bosne i Hercegovine će imati priliku na jednom mjestu vidjeti najnovije CNC mašine za obradu drveta uz mogućnost organizovanja edukacija na savremenim CNC mašinama koristeći proizvodne software kako za studente tako i za zaposlene u drvopreradi.