Sudski policajci napadnuti sjekirom prilikom deložacije

Službenici Sudske policije Federacije BiH napadnuti su danas u Zenici, prilikom postupanja po naredbi suda koja se odnosi na deložaciju iz stana.

“Službenici Sudske policije FBiH, odnosno Odjeljenja sudske policije sudova u Zeničko-dobojskom kantonu, a shodno zahtjevu Općinskog suda u Zenici danas su pružali asistenciju sudskom izvršiocu tog suda u predmetu protiv izvršenika B.N. radi provođenja ispražnjenja i predaje u posjed nekretnine – stana na adresi Odmut broj 9, Zenica. Tokom provođenja te operativne aktivnosti korisnik stana A. B., koji je danas trebao biti deložiran, zaprijetio je aktivacijom bombe ukoliko deložacija bude realizovana”, navodi se u saopštenju Sudske policije Federacije BiH.

Osoba inicijala J.M. verbalno je prijetila i pokušala sjekirom napasti službenike Odjeljenja sudske policije u Zeničko-dobojskom kantonu, ali je brzom i prisebnom reakcijom angažovanih službenika sudske policije onemogućeno u svom pokušaju, nakon čega je predata na daljnje postupanje policijskim službenicima MUP-a ZDK, saopšteno je.

“Šire lice mjesta je osigurano od službenika Sudske policije i MUP ZDK jer se korisnik nalazi u stanu i odbija da izađe i dalje prijeti aktiviranjem ručne bombe, te je ova operativna aktivnost još u toku”, saopštila je Sudska policija Federacije BiH.