FOTO: 43 hiljade đaka u ZDK danas ponovo u školskim klupama

U osnovnim i srednjim školama na području Zeničko-dobojskog kantona danas je počela školska 2018./2019. godina. Nastavu će u 65 osnovnih i 35 srednjih škola na području kantona pohađati blizu 43 hiljade učenika.

Školsko zvono je nakon skoro tri mjeseca ljetnjeg raspusta označilo početak nastave i u osnovnoj školi Meša Selimović koju pohađa 614 učenika, a upisano je 80 prvačića.

Svaka nova školska godina nosi različite izazove, kako za učenike i roditelje, tako i nastavni kadar.

„Sretni smo zbog početka školske godine, sve pripreme su uspješno završene na vrijeme i nadamo se da će i ovu godinu obilježiti dobri rezultati i uspjesi naših učenika“, kazao je Amir Zukić, direktor OŠ Meša Selimović.

Zenički prvačići ove godine su zahvaljujući Gradskoj upravi dobili besplatne udžbenike, a na prigodnoj svečanosti čestitke u povodu početka nastave učenicima, roditeljima i nastavnicima uputili su gradonačelnik Fuad Kasumović i predsjedavajući Gradskog vijeća Goran Bulajić.

Želja nam je da se sva djeca osjećaju ravnopravno i zbog toga smo odlučili da svim prvačićima kupimo knjige. Pozivamo sve učenike i njihove roditelje, za one iz udaljenjih područja obezbjeđen je prevoz, da dođu sutra u Arenu kako bi zajedno obilježili novi školski početak, na manifestaciji koju organizuje Grad Zenica“, poručio je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Ja sam također danas ispratio svog prvačića u školske klupe i znam kakav je stres u pitanju dok se nabave udžbenici i srede rasporedi, s toga vjerujem da smo pomogli roditeljima prvačića za koje smo obezbjedili knjige i nadam se da ćemo nastaviti sa sličnim projektima“ istakao je predsjedavajući Gradskog vijeć Goran Bulajić.

Manifestacija kojom će zajedno svi učenici obilježiti početak nove školske godine pod nazivom „Sretno đaci prvaci“ , bit će održana sutra u Areni Husejin Smajlović sa početkom u 18:00 sati. (S. Hasanović)