BIHAMK: Oprez, opasnost od odrona i vlažan kolovoz!

Ilustracija

U većem dijelu naše zemlje danas se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na povećanu opasnost od odrona. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima, saopštava Bosansko-hercegovački Auto-moto klub.

Zbog održavanja manifestacije „Dani Ajvatovice“ danas i sutra (30.06. i 01.07.) od 16 do 17 sati doći će do obustave saobraćaja na raskrsnici magistralnih puteva M-5 (ulica 14.septembar ) i M-16 (ulica 770 Slbbr.) od zgrade PTT-a do BP „INA“ u Donjem Vakufu. Iz istog razloga na području Srednjobosanskog kantona do 24 sata 01.07. zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnih tereta.
Zbog održavanja memorijalne trke na području Unsko-sanskog kantona danas će se saobraćati usporeno u smijeru kretanja učesnika trke na relaciji Ćoralići-Cazin-Srbljani-Bihać-Dubovsko (M-4.2, M-14 i M-5). Molimo vozače da poštuju upute policije i ovlaštenih lica iz pratnje.
Na autoputu A-1 dionici Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Apelujemo na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.
Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.
Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta, saopšteno je iz Bihamka.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime