FOTO-VIDEO/Premijer Galijašević nakon posjete Visokom: Trebamo privući turiste i što duže ih zadržati

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na čelu s premijerom Miralemom Galijaševićem, posjetila je Park ‘Ravne 2’ i Podzemni lavirint Ravne u Visokom. Direktor Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ dr. Semir Osmanagić s timom koji radi na ovim lokacijama, ugostio ih je tokom februara 2018.

Zadovoljstvo viđenim i urađenim u Visokom u proteklih 11 godina iskazao je premijer Galijašević, koji je istakao da je od samog početka istraživanja, tačnije 2006. godine, upućen u sva zbivanja te je davao nesebičnu podršku projektu koji je postao najvećim arheološkim i turističkim projektom u našoj zemlji.

Prvi put sam u Arheološko-turističkom parku „Ravne 2“ i izražavam zadovoljstvo viđenim i utisak da je ovo jedan impresivan prostor. Mi kao Vlada ZDK imamo namjeru da podržimo ovakav način rada civilnog sektora. Danas smo govorili i o konkretnim potezima, a pored priče o proglašenju parka „Ravne 2“ posebnim područjem, razgovarali smo i o načinima kako da privućemo što veći broj turista ovamo i kako da ih što duže zadržimo, – istakao je nakon posjete, premijer Miralem Galijašević.

Prema njegovim riječima, kada se radi o prioritetima, to su svakako infrastrukturni projekti i izgradnja dobrih puteva do destinacija u Visokom, što svakako znači i bolji i efikasniji prijem gostiju iz cijelog svijeta, a uz sve to naravno idu i brojni drugi sadržaji, koji će goste zadržati što duže, ne samo u Visokom, nego i na području kantona i Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz sjedišta Vlade ZDK.

Pogledajte izjavu premijera Galijaševića u Muzeju Fondacije.