FOTO: Batonove priče u gradu piramida

Udruženje građana  „Baton“ Zenica i BZK „Preporod“ Visoko“ u petak naveče su u prostorijama Preporoda u Visokom priredili promociju knjige „Batonove priče“ čiji je autor Said Šteta, književnik i novinar. Bilo je to književno veče koje će se u Visokom zadugo pamtiti.

Sa posebnim senzibilitetom i biranim riječima o knjizi su govorili Sinan Gluhić, novinar i glavni urednik TV Zenica, mr. sci. Fuad Dedić, profesor i mr. sci. Amir Ismić, urednik knjige i predsjednik KPS „Baton“.

Posebnu notu promociji dala su djeca junaka priča, Ajla Gluhić, Sara Gluhić, Ajša Luković i Amila Ismić, uz pomoć svojih vršnjakinja, inače vrsnih muzičara iz Visokog i Ilijaša, Amine Džinalić, Nafije Ibrišimović i Adne Gurda. Moderatorica promocije bila je Belma Dedić.

Autor Batonovih priča, Said Šteta, ukazao je na istinu zapisanog u knjizi, gdje nema poziva na mržnju, nema mitova i laži, osim istine o junacima rata, junacima života i kako ih je nazvao, junacima ljubavi, jer njihova ljubav spram domovine Bosne i Hercegovine, kroz podizanje veoma zdravih porodica kao nukleusa svakog društva, primjer je svima.

Predstavnik BZK „Preporod“ Visoko,  Midhat ef. Čakalović, profesor visočke Gimnazije, emotivno se zahvalio promotorima i prisutnim ljubiteljima knjige. Knjiga uistinu nosi posebnu emociju i promocijama u pravilu osvaja brojnu čitalačku publiku.

Adna Gurda izvodi Srebrenički inferno
Sara Gluhić na gitari
Ajša Luković recituje odlomak priče

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime