Pljačka kladionice u Crkvicama, teška krađa u stanu u Kočevi, lažiranje registracije Lancie

Dana 07.02.2018. godine, u jutarnjim satima, u Ulici Kočeva, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica G.F., odakle su tom prilikom otuđeni neutvrđena količina zlatnog nakita i novac. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, objavljeno je u biltenu MUP-a ZDK.

U 11,10, u ulici Štrosmajerova, zbog sumnje da je izvršeno krivično djelo krivotvorenje isprave, policijski službenici su od lica T.E., izvršili oduzimanje putničkog motornog vozila marke “Lancia“, na kojem su se nalazile registarske tablice za koje je utvrđeno da ne pripadaju navedenom vozilu. Sporno vozilo je izmješteno na službeni parking prostor Policijske uprave I, gdje će biti predmet daljnjih provjera.

Dana 06.02.2018. godine, u 22,50 sati, u ulici Prve zeničke brigade, u sportskoj kladionici “Bet Live”, od strane dva maskirana lica, uz prijetnju vatrenim oružjem, izvršeno je razbojništvo nad uposlenicom kladionice, kojom prilikom je otuđen novac i dva mobitela, nakon čega su se lica udaljila u nepoznatom pravcu. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, navodi se u biltenu MUP-a.