Počele mini pripreme fudbalerki koje konkurišu za ‘A’ reprezentaciju

U Trening kampu NS/FS BiH jučer su počele mini-pripreme igračica iz Premijer lige, koje konkurišu za „A“ reprezentaciju.

Selektorica Samira Hurem i njen stručni štab su planirali da odrade četiri treninga na kojima će mlađe igračice iz domaćeg takmičenja imati priliku da pokažu šta znaju.

Ranije objavljenom spisku dodato je ime Zorane Vasić, članice ŽFK „Banja Luka“, tako da se u kampu nalazi 26 nogometašica. Selektorica Hurem kaže da će se iz ove baze igračica nadopunjavati „A“ tim te objašnjava šta je cilj okupljanja.

Ovo su igračice koje su već nastupale za „U-17“ i „U19“ selekcije i trenutno se nalaze u jednom međuprostoru kada ih zbog nedostatka odgovarajućih takmičenja obično gubimo. Zato smo napravili plan koji se bazira na povremenom okupljanju kandidatkinja za „A“ selekciju, a između ostalog obuhvata trenažne procese ali i teoretska predavanja uobičajena u našoj seniorskoj reprezentaciji. Smatramo da je ovo najbolji način da se igračice pripreme za ono što ih očekuje kao „A“ reprezentativke. Ovo je prvo okupljanje igračica do 23 godine, koje će uz sve ostale kampove koje imamo, olakšati prelaz reprezentativkama iz jedne selekcije u drugu“ istakla je slektorica Samira Hurem. (S.H.)