Besplatan WiFi HotSpot na 59 lokacija u Zenici

Grad Zenica i kompanija BH Telecom uspješno su realizovali projekat uspostave WiFi HotSpot pristupnih tačaka. Besplatan WiFi postavljen je na 52 lokacije, tako da od ranije uspostavljenih sedam, u našem gradu trenutno ima 59 HotSpot pristupnih tačaka. Na ovaj način, grad Zenica postao je jedan od prvih evropskih gradova sa ovako rasprostranjenom mrežom besplatnog WiFi signala, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Cilj ovog projekta je poboljšanje kvalitete života svih građana. Trebamo ići u korak sa vremenom i sigurno je da ovakvi projekti doprinose i stvaranju ljepše slike o našem gradu”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, na čiju se ideju i krenulo u realizaciju ovog projekta.

Uspostava besplatnih WiFi tačaka na području Zenice bit će nastavljena i u narednom periodu jer je cilj Gradske uprave pokriti što veću teritoriju sa besplatnim WiFi signalom.

Podsjećamo, SSID mreže na svim lokacijama je Grad Zenica. Pristup je slobodan i bez potrebe za ukucavanjem pristupne šifre.

Osim novih 52 lokacije, od ranije postoje instalirane WiFi pristupne tačke na pješačkim zonama u gradu, koje su realizovane u saradnji sa kompanijom Telemach. To su:

1. Trg Alije Izetbegovića
2. Kamberovića polje I – (preko puta glavnog ulaza u tržni centar)
3. Kamberovića polje II – (preko puta ulaza u Gradsku arenu, igralište kod Turske česme)
4. Stanični Trg (platno ispred autobuske i željezničke stanice)
5. Trg BiH i plato ispred Prve gimnazije
6. Titova ulica (od Carine do robne kuće Zeničanka)
7. Plato iza zapadne tribine stadiona Bilino polje