U našem Biznis infu predstavljamo firmu „Eko etna“, koja je sa radom počela prije tri godine. Osnovna djelatnost je proizvodnja zdrave hrane, kao što su džemovi, sokovi i čajevi.
U realativno kratkom vremenskom periodu njihov rad je prepoznat, što potvrđuju i brojne nagrade.
Priča o „Eko etni“ priča je o uspješnoj porodičnoj firmi, koja je zahvaljujući mukotrpnom radu članova porodice Konjić postala prepoznatljiv brend u oblasti proizvodnje zdrave hrane. Vlasnica firme, Edina Konjić, kaže da je sve počelo prije tri godine sa proizvodnjom i preradom ljekovitog bilja.
Na plantaži imaju zasađeno 60 vrsta autohtonih voćki, od koji se pripremaju kvalitetni organski proizvodi.
Firma „Eko etna“ orijentisana je na tržište grada Zenica, gdje posjeduju i jedan prodajni objekat, dok se plasman u ostatku BiH vrši putem poljoprivrednih sajmova, a manjim dijelom internet prodajom, kaže Edina.
Kako porudžbi ne manjka, razmišljaju o proširenju proizvodnih kapaciteta. Prioritet je kupovina mašine za pakovanje filter vrećica sa koncem, čime bi im bilo otvoreno i tržište sektora ugostiteljstva. (R.Š.)