BPS predstavio saradnju s Demokratskom strankom Dosta

Gradski i kantonalni odbor BPS-a Sefer Halilović danas je u Zenici promovisao predizborne aktivnosti i sporazum o saradnji između ove stranke i Demokratske stranke Dosta.

Osnovni programski ciljevi BPS – Sefer Halilović ogledaju se kroz činjenicu da je ovo jedinstvena državotvorna građanska stranka socijaldemokratske orijentacije osnovana sa konačnim ciljem uspostavljanja Republike Bosne i Hercegovine, na temelju odluka ZAVNOBiH-a, ističu iz ove stranke, dodajući da im je cilj afirmacija ravnopravnosti naroda i građana, ostvarivanje ljudskih sloboda, uz puno poštivanje nacionalnih identiteta, te zalaganje za euroatlanske integracije i regionalni razvoj.

„U sporazumu se nalazi sedam krucijalnih zahtjeva i ciljeva koji su identični sa Demokratskom strankom Dosta. Mi smo se obavezali sporazumom i svojim programskim ciljevima da ćemo ispoštovati i realizovati svu Boračku rezoluciju, počevši od boračkih zakona, pa do registra,“ – navodi Mehmed Rahmanović, predsjednik GO i KO BPS – Sefer Halilović Zenica i ZDK.

Sve aktivnosti koje su planirane idu svojim tokom i planiranom dinamikom, navode u Stranci, dodajući da će poduzeti sve mjere kako bi se ojačao pristup i prisustvo BPS-a, kako na području grada Zenice, tako i u Zeničko-dobojskom kantonu. ( D. Suljić )