Dom za stara lica Zenica kontinuirano vodi brigu o starim osobama

Međunarodni dan starih osoba obilježen je danas i u Javnoj ustanovi Dom za stara lica Zenica. Ova ustanova kontinuirano brine o osobama treće životne dobi i permanentno nastoji poboljšati život korisnika.

Prvi oktobar je prilika da pokažemo starim ljudima da nam je stalo do njih, da brinemo o njima, da u skladu sa njihovim fizičkim i mentalnim sposobnostima uključujemo ih u sve društvene aktivnosti. Mi smo danas organizovali jedan svečanio ručak, druženje uz zabavno-rekreativne aktivnosti. Pozvali smo prijatelje i rodbinu naših korisnika, imali smo druženje i sa djecom iz vrtića Kidtropolis, učenicima osnovne škole Meša Selimović, a za kraj sedmice smo planirali jedan izlet”, kaže Sedina Muslić, direktorica Doma za stara lica.

I zaista danas je bilo veselo među korisnicima jer ovakva druženja dobro im dođu da se opuste i zabave, tako je danas bilo i korisnici Anki Milanović.

Nemam riječi za sve uposlene ovdje, za mene je ovdje super. Uslovima u domu sam zadovoljna, fino mi je. Volja ti leći, volja ti ustati, oprano sve, čisto tako da je sve na vrhuncu, a medicinsko osoblje je za sve pohvale”, kaže Anka.

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće životne dobi. (N. Glibo)