Gradonačelnik Fuad Kasumović primio predstavnike KSO “Bosna” povodom ulaska u Premijer ligu

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa pomoćnicom za socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Sumeom Mujkanović ugostio je danas u svom kabinetu delegaciju Kluba sjedeće odbojke “Bosna”, povratnika u društvo najboljih klubova sjedeće odbojke – u Premijer ligu BiH, koja broji deset klubova.

Premijer liga BiH u sjedećoj odbojci broji deset klubova. Ponovo Sarajevo i Zenica imaju po dva predstavnika. Fantomi i Spid su neprikosnoveni, a uz zenički “Čelik 07” u elitnom društvu je ponovo i Klub sjedeće odbojke “Bosna”. Današnji prijem kod Gradonačelnika je izraz poštovanja, zahvalnosti i najave nastavka podrške, uključujuči i novčanu. “Ovo je nastavak jedne tradicije da primamo najbolje, KSO “Bosna” se vratio u  Premijer ligu, pozvali smo ih, čestitali im na tom uspjehu, zahvalili se i finansijki malo podržimo”, izjavio je gradonačlenik Kasumović

Zadovoljni ukazanom čašću, zahvalnošću, dosadašnjom pomoći ali i zadovoljni obećanim, što bi trebalo znatno olakšati rad kluba i mimo takmičarskog dijela u Premijer ligi, bili su i predstavnici ovvog kluba, kapiten Mirsad Muračević i odnedavno novi predsjednik uprave Vehid Mulić.

“Tražili smo pomoć Grada i Gradonačelnika jer u iščekivanjuu početka takmičarske sezone imamo u programu dosta turnira, poput Mostara i Budimpešte, već smo nastupali u Vitezu, Bugojnu itd., a sredstva koja imamo zaokružuju potrebe ligaških takmičenja pa nam treba pomoć”, pojasnio je Mirsad Muračević. A odnedavno novi predsjednik uprave ovog kluba, Vehid Mulić, uz zahvalu Gradonačelniku na dosadašnjoj i obećanoj pomoći i podršci ističe kako im nije cilj vratiti se u Premijer ligu, u kojoj opet Sarajevo i Zenica imaju po dva predstavnika, već što duže i ostati u tom društvu najboljih. (S.G.)