Očišćena zapuštena lokacija za odlaganje otpada u naselju Kanal

Radnici firme ALBA Zenica  uspješno su završili čišćenje kritičnog mjesta za odlaganje otpada u ulici Kanal, koje je zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca postalo izuzetno zapušteno i prljavo.

Ova akcija je rezultirala značajnim poboljšanjem izgleda ovog područja, koje je bilo izloženo pogrešnim i neobzirnim odlaganjem otpada.

U proteklim sedmicama, deponija u ulici Kanal postala je pravi izazov zbog nakupljenog otpada koji su neodgovorni pojedinci ostavljali na zelenim površinama i pored saobraćajnice. Radnici ALBA Zenica su pristupili ovom problemu sa velikom predanošću, koristeći ručne i mehaničke metode za prikupljanje otpada. Nakon što je sav razbacani otpad prikupljen, korišten je grajfer za transport otpada, a zatim su timovi nastavili sa mehaničkim pranjem površine saobraćajnice.

Površine koje su bile prekrivene otpadom,nakon akcije su ponovo čiste i blistave, vraćajući ulici Kanal njen izvorni izgled i funkcionalnost. Ovaj posao ističe značaj odgovornog upravljanja otpadom i potrebu za očuvanjem životne sredine.

ALBA Zenica poziva sve građane da budu svjesni važnosti pravilnog odlaganja otpada i njegovog uticaja na okoliš. Neodgovorno i nedozvoljeno odlaganje otpada ne samo da uzrokuje zagađenje, već i stvara estetske neprijatnosti koje mogu negativno uticati na kvalitet života u zajednici.

Građani su pozvani da se pridržavaju pravila odlaganja otpada i da se obrate lokalnim komunalnim službama u slučaju bilo kakvih pitanja ili prijava vezanih za odlaganje otpada. Samo zajedničkim naporima možemo osigurati čistu i ugodnu sredinu za sve,navode iz Albe Zenica. (Š.B.)