Foto: Divlje jagode nastavili odličnu zabavu na ZSF-u, danas i najmlađi imali svoj dan

Drugu noć programa Zenica Summer Festa, te ujedno i prvi dan Motorijade Moto kluba “Condor” donijeli su publici žestoku svirku uz defile bajkera i druženje ljubitelja dvotočkaša iz naše zemlje i regije.

Prvi dio večeri centralna bina na Kamberovića polju pripala je članovima zeničkog benda Gruver koji su zagrijali publiku uz bezvremenske hitove ex yu i strane muzike. Sa svojim repertoarom prisjetili su nas na hitove bendova Bijelo dugme, Atomsko sklonište, Majke, Gary Moore i drugi.

Nakon Gruvera bina je pripala bendu Zar koji su prvi put nastupili u Zenici. Bend kojeg čine bosanci sa adresama u Njemačkoj svirali su svoj autorski rad, a zenička publika ih je nagradila velikim aplauzom.

Noć u Zenici nastavljena je uz Divlje Jagode koje su u Zenici nastupali više puta, i uvijek iznova oduševili publiku. Tako je bilo i sinoć. Koncert su započeli veoma eksplozivno sa velikim hitom „Motori” sa istoimenog trećeg albuma iz 1982. godine, koju je u originalu pjevao tadašnji slavni vokal – Alen Islamović, koji će nastupati večeras na istoj bini ZSF-a. Dalje su nizali numere koje su im obilježile slavu „Metalni radnici”, „Čarobnjaci”, „Morison”… Na energičan bis je prvo odsviran bas solo, i onda neizbježna i fatalna „Šejla” i ponovo „Motori”… Ove večeri svirali su u sastavu: frontmen – gitarista Sead Zele Lipovača, Damjan Deurić – klavijaturista, Emil Kranjčić – bubnjar, kao gost – vokal Ante Toni Janković, Livio Berak – gitarista i pjevač, Andraš Išpan – bas gitarista.

Kada su u pitanju današnji sadržaji ZSF-a, vec od 10,30 sati na velikoj bini, mali i mladi majstori playback-a održali su svoje nastupe. Na sceni smo mogli vidjeti Baby Lasagne, Petra Grašu, Imagine dragons i dr. Svi takmičari prošli su u finale koje će se održati u narednim danima.

Večeras od 20,30 sati uživajte uz Domino band, Taxi Band i Alena Islamovića sa svojim bendom.(E. Sinanović)