Stručno predavanje iz oblasti neurohirurgije na Medicinskom fakultetu UNZE

“Upotreba modernih tehnologija u kranijalnoj hirurgiji i kompleksnoj hirurgiji kičme” tema je predavanja na Medicinskom fakultetu UNZE, koje će sutra u 17 sati održati, uvaženi i u svijetu poznati neurohirurg doc.dr. Mirza Pojskić.

Inače, ovaj uspješni Zeničanin od 2013. godine radi na Univerzitetskoj klinici za neurohirurgiju Marburg, u Njemačkoj, a svoja iskustva iz ove oblasti će podijeliti i sa kolegama u Zenici.

Predavanje profesora Pojskića je jedan značajan element u unapređenju i omogućavanju našim studentima i kolegama da steknu nova iskustva i informacije o novim tehnologijama, naročito u oblastima kojim se bavi profesor Pojskić- neurohirugija i korištenje novih tehnologija”, kazao je doc.dr. Mirza Oruč, prodekan za naučno-istraživački rad Medicinskog fakulteta UNZE.

Napominje da se predavanje održava u nastojanju ostvarivanja međunarodne saradnje UNZE sa Univerzitetom u Marburgu.

Predavanje je prvobitno namijenjeno studentima, a poziv je upućen i članovima Ljekarske komore ZDK i članovima Komore medicinskih sestara i tehničara ZDK”, podsjeća Oruč.

Treba spomenuti da je doc. dr. Mirza Pojskić, nosilac Master certifikata njemačkog društva hirurga kičme, član je komiteta za kičmu Svjetske federacije neurohirurških društava, i pozvani je predavač i učesnik na više od 30 svjetskih kongresa društva neurohirurga. Predavanje u 17 sati će održati i sutra na Medicinskom fakultetu UNZE. (M. Hurem)