Humanitarni koncert za stradale u Jablanici, Kiseljaku i Fojnici

Veliki humanitarni koncert za pomoć žrtvama poplava u našoj zemlji, održaće se 28. novembra u Gradskoj areni u Zenici. Nastupiće zvučna estradna imena, Giboni, Bajaga, Plavi orkestar i Halid Bešlić.

Katastrofalne poplave koje su pogodile područja Jablanice, Kiseljaka i Fojnice sa brojnim ljudskim žrtvama i ogromnom materijalnom štetom, okupile su javnost u našoj ali i zemljama regiona u zajedničkom naporu da prikupe pomoć žrtvama nesreće. Do sada je prikupljena velika novčana i materijalna pomoć. Brojni zeničani, kroz različite akcije su već dali svoj doprinos. Krajem novembra biće u prilici da to ponovo učine. Zeničanin Tomislav Kašljević, producent i menadžer koji živi u Zagrebu okupiće u Zenici zaista respektabilnu ekipu humanih zvijezda. I pojedinačno,  Điboni,  Bajaga, Plavi orkestar i Halid Bešlić mogu da napune Arenu, a to veče svi će biti na jednom mjestu.

Nadamo se da će biti odgovora na tu akciju. Generalno, događaj je sam po sebi atraktivan i mi smo upravo u fazi organizovanja onih najpotrebnijih i najvažnijih stvari i vjerujemo da će se mnoge firme iz Zenice uključiti u realizaciju toga“, kaže nam Elvir Škiljo, izvršni producent ovog događaja.

Od njega saznajemo da zbog ranijih obaveza muzičkih zvijezda nije bilo mogućnosti da se koncert ovakvog obima organizuje ranije. Za dobre i korisne projekte, ipak, nikada nije kasno.

„Saniranje šteta i ljudskih potreba će trajati duže vrijeme nego što mi to mislimo tako da će bilo kakva akcija u povodu toga dobro doći“, kaže naš sagovornik.

Muzičke zvijezde ovog humanitarnog koncerta nastupiće, naravno, bez honorara. Cijena ulaznice biće 20 maraka, a sav prihod će biti uplaćen u neki od verifikovanih fondova za pomoć žrtvama poplava. (D. Travar)