Gradonačelnik Kasumović primio predstavnike Rotary zajednica iz Zenice i SAD-a: Zajedno za bolje društvo

Predstavnici Rotary kluba Zenica zajedno sa gostima rotarijancima iz Sjedinjenih Američkih Država danas su posjetili gradsku upravu u Zenici gdje su sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem razmijenili iskustva u provedbi najvažnijih aktivnosti u proteklih nekoliko godina.

Gradonačelnik Kasumović gostima je predstavio najvažnije aktivnosti gradske uprava na planu promjene privredne slike grada,naporima ka postizanju zdravije životne sredine,kao i osiguranju ambijenta za nova radna mjesta i investicije.

Rotary klub Zenica ponosan je na svoja dva ključna projekta od kojih je jedan podjela udžbenika u školama na području Zeničko dobojskog kantona a drugi je pod nazivom “Most Među Različitostima”-A Bridge Between The Diversities koji je podrazumijevao rekonstrukciju sportskih terena na Kamberovića polju.

Narednog vikenda na renoviranim terenima predviđena su i sportska nadmetanja u odbojci i košarci u kolicima u okviru Prvog Rotary KUP-a Zenica 2024,najavio je Harun Imamović.

Za sutra je zakazana panel diskusiju o mogućnostima većeg uključenja osoba sa različitim stepenima tjelesnih oštećenja u društvene tokove i animiranja vlasti i poslodavaca za radnim angažovanjem ove kategorije stanovništva,najavili su predstavnici Rotary kluba Zenica.

Nedavno je održana druga radionica “Zajedno možemo više i bolje”, a u okviru projekta Most Među Različitostima. Učesnici su bili članovi Koalicije udruzenja osoba s invaliditetom u ZDK, te članovi Rotary Club Zenica.

Radionica je bila fokusirana na dvosmjernu inkluziju, a vrlo aktivno učešće svih prisutnih doprinijelo je uspješnosti ovog skupa. (Š.B.)