Obilježena 34. godišnjica formiranja SDA Zenica

U Banket salonu hotela Zenica sinoć je obilježena 34. godišnjica osnivanja Stranke demokratske akcije Zenica.

Na početku svečanog programa prisutnima su se obratili predsjednik SDA Zenica prof. dr. Nezir Pivić, potpredsjednik SDA Zenica prof. dr Spahija Kozlić i član Gradskog izvršnog odbora SDA Zenica dr. Faruk Hodžić.

Prilikom obraćanja ukazali su na značaj ideje Stranke demokratske akcije za državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane, te izrazili duboku zahvalnost posebno osnivačima Stranke, ali i svima koji su dali svoj doprinos u dosadašnjem radu gradske organizacije SDA Zenica.

Predsjednik SDA Zenica je ovom prilikom uručio i zahvalnice pojedincima za dugogodišnju saradnju, pruženu pomoć i podršku radu i aktivnostima SDA Zenica. Zahvalnice su uručene dr. Lejli Šeper-Ibrahimagić, Husniji Huseinspahiću, Senadu Kruški, Dževadu Jusiću i Amiru Helvidi.

U ime kantonalnog odbora SDA Zeničko-dobojskog kantona čestitke povodom 34. godišnjice od osnivanja SDA Zenica u svom obraćanju uputio je predsjednik Nermin Mandra.

Svečanosti u povodu obilježavanja 34. godišnjice formiranja SDA Zenica prisustvovao je i predsjednik SDA Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Izetbegović je ukazao na pozitivne procese u Stranci demokratske akcije, a koji se odnose na veliki broj novih kvalitetnih kadrova, podmlađivanje stranke na svim nivoima. Kao primjer je naveo premijere u četiri kantona u kojima je SDA na vlasti, ali i niz drugih kadrova u stranačkoj strukturi.

“Stranka demokratske akcije Zenica je u proteklom periodu pokazala da traje i opstaje bez obzira na različite izazove i da je uvijek bila i ostala izbor našeg naroda”, navedeno je u saopštenju SDA Zenica.