Četvrtog dana ZSF-a održana tri događaja

Četvrti dan Zenica Summer Festa 2024. donio nam je tri sadržaja. Veliku zabavu za najmlađe učesnike pod nazivom “Šetnica osmijeha”, Noć Rock and Roll-a u Vranduku, te etno-muziku i foklor u kojima su brojni članovi Kulturno-umjetničkog društva Bosnia Folk oslikali raznovrsnost kulture Bosne i Hercegovine.

Od 18 sati na Kamberovića polju održana je “Šetnica osmijeha”. Šetnica osmijeha je svake godine jedan od najposjećenijih programa koje nudi Zenica Summer Fest. Ona okuplja mališane kako bi se družili sa maskotama svojih omiljenih likova iz crtanih filmova, interaktivnim kreativnim igrama i zabavnim radionicama – koje svake godine pripremaju majstori dobre zabave za najmlađe, ekipa iz Multiplex Ekrana i Tropik-a Zenica.

U istom terminu na Vrandučkoj kuli odzvanjali su ritmovi i zvukovi Rock and rolla. U organizaciji „Muzičke radionice Vranduk- Zenica“ i menadžera projekta, Nisveta Abdulovića, koji su nosioci aktivnosti ovog programa u kuli Vranduk nastupao je Zlatan Karić, bend “Pop rock škole Sarajevo”, grupa “Domine” i “Taxi bend”. Kao gosti večeri pridružili su im se Gabor Lenđel ex “Teška industrija”, Peco Petej ex “Indexi”, “Time” i Aleksandar Kostić ex “Teška industrija” koji su najavili zajedničku saradnju i predstavili novi CD uradak “Teške industrije”.

Od 20,30 sati na Kamberovića polju, svoj nastup i svoje sadržaje predstavio je i Bosnia Folk. Uz pratnju Narodnog orkestra, na bini su se redali izvrsni solisti i folklorni ansambli nekoliko generacija najmasovnijeg kulturno-umjetničkog društva u Zenici. Folklornu čaroliju članovi KUD-a Bosnia Folk dočarali su sevdalinkama, tradicionalnim narodnim pjesmama i igrama naših krajeva.

Za 12.08.2024., u okviru Zenica Summer Festa zakazan je i koncert velike Hrvatske zvijezde Gorana Karana. Kao predgrupa planiran je Zlatan Karić sa bendom. (E. Sinanović)