Treću noć ZSF-a nastupio Alen Islamović

Treći dan programa Zenica Summer Festa, te ujedno i drugi dan Motorijade Moto kluba “Condor” donijeli su publici još jednu žestoku svirku uz defile bajkera.

U prijepodnevnim satima u saradnji sa Ekran centrom mladi Zeničani su se okušali i u programu Majstori playbacka. Na velikoj bini, mali i mladi majstori playback-a održali su svoj nastupe. Na sceni smo mogli vidjeti Baby Lasagne, Petra Grašu, Imagine dragons i dr. Svi takmičari prošli su u finale koje će se održati u narednim danima.

U treću noć smo ušli sa dva izvanredna rock sastava, rock grupa iz Brčkog Domino efekt i Zenički Taxi bend. Domino efekt je svojom svirkom dokazao i pokazao zašto su redovni gosti svih motorijada u regiji. Svirali su autorske pjesme i ex yu hitove 80-ih i 90-ih godina. Zenički Taxi bend na čelu sa jednim od najstarijih pjevača rock and rolla sa ovih prostora, Sašom Domuzom, na scenu ZSF-a donijeli su velike hitove bendova kao što su Beatles, Led Zeppelin, Elvis Presley i drugi, a nakon njih, kao zvijezda večeri se pojavio i bivši pjevač Bijelog dugmeta i Divljih jagoda Alen Islamović. Na pozornicu se popeo uz pomoć štaka i priredio spektakl koji će dugo ostati u sjećanju Zeničke publike. Iako je morao sjediti i mirovati tokom cijelog nastupa, to ga nije spriječilo da izvede neke od najvećih hitova bendova u kojima je ostavio neizbrisivi pečat, kao i materijal sa svojih samostalnih albuma.

11. augusta, kada je u pitanju ostali sadržaj Zenica Summer festa, rezervisan je za program namijenjen maloj raji pod nazivom Šetnica osmijeha, od 18 sati u Vranduku je Noć Rock and Rolla, a svoj nastup će na glavnoj bini ZSF-a u Zenici zabilježiti i Bosniafolk. (E. Sinanović)