Gradonačelnik Fuad Kasumović ugostio kulturno-umjetničko društvo iz Turske

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas članove Kulturno-umjetničkog društva Ankara Cansu spor Kulubu iz Republike Turske, koji će učestvovati na 10. Međunarodnom “Mošćanica festu”, koji će se održati u subotu, 3. avgusta na stadionu Mošćanica kod Zenice.

Gradonačelnik Kasumović poželio je dobrodošlicu gostima iz Ankare i izrazio zahvalnost Vladi i predsjedniku prijateljske Republike Turske na svemu što čini u okviru dugogodišnje aktivnosti pružanja raznih vidova pomoći i realizaciji brojnih projekata u našoj zemlji i u Zenici.

Pozivam sve građane da dođu sutra na Mošćanicu i uživaju u smotri folklora u okviru koje će i naši prijatelji iz Ankare pokazati svoje igre”, kazao je Kasumović.

Predsjednik Kulturno-umjerničkog društva iz Ankare, Erdinc Oztekin je ukazao da već ranije boravili u našoj zemlji o istvarili brojna prijateljstva.

Trenutno se osjećamo kao u svojoj kući”, dodao je Oztekin.

Na smotri folklora i igara nastupa BZK “Preporod” Bihać, KUD “Sevdah” Bužim, KUD “Biseri Bjelašnice” Trnovo, U.G. “Ajvatovački biseri” Prusac, KUD “Mladi rudar” Dobrinja, KUD “Putovići”, KUD “Gradina Gradišće”, GUD “Filigran” i Javna ustanova Dom porodica-folklorna sekcija. (Š. Babić)